Biyoloji Bölümü Öğretim Üyemizin Büyük Başarısı
09 Ağustos 2018 12:02

29. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları

Uluslararası Bilim Olimpiyatları Programı’nın amacı, T.C. vatandaşı olan ortaokul veya lise öğrencilerini Doğa Bilimlerinde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda eğitim olanakları sağlayarak gelişmelerine katkıda bulunmak, Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil edecek öğrencileri seçmek, yarışmalara hazırlamak ve katılımlarını sağlamaktır (www.tubitak.gov.tr). Olimpiyatlara Biyoloji, Kimya, Fizik, Matematik ve Bilgisayar alanlarında özel yetenekli lise öğrencileri katılmaktadır. TÜBİTAK tarafından organize edilen ve desteklenen olimpiyatlarda Biyoloji Koordinatörü olan Prof. Dr. Leyla Açık,  Fen Fakültesi Biyoloji Moleküler Biyoloji ve Genetik ABD Öğretim Üyesidir. Bu yıl Afyon da Yaz Kampı, Antalya da kış Kampı sonrası seçilen milli takım öğrencileri Fen Fakültesi’nde kamp yaparak olimpiyata hazırlanmıştır. Bu sene İran da yapılan Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarına 71 ülkeden 260’ın üzerinde yarışmacı katılmıştır. Yarışmada Prof. Dr. Leyla Açık’ın liderliğini yaptığı Türk Milli Takımı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak 12 yıllık altın madalya hasretini gidererek ülkemizi gururlandırmıştır.