Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Açık Hocamız Yönetimindeki TÜBİTAK Milli Takımımızın Büyük Başarısı - Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi
23 Temmuz 2019 17:05

Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerimizden Prof.Dr. Leyla Açık yönetiminde çalıştırılan milli takım, 75 farklı ülkenin katılımı ile  Macaristan’ın Szeged şehrinde düzenlenen Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında 2 altın, 2 gümüş madalya kazanarak Türkiye Biyoloji Olimpiyat tarihinin en büyük başarısına imza atmışlardır. Moleküler Biyoloji alanında takımızın bir üyesi dünya 1.,  genel sıralamada da dünya11.si olmuştur. Madalya alan gençler TÜBİTAK tarafından burs hakkı ve  ayrıca alanları ile ilgili üniversiteye sınavsız geçiş hakkı kazanmıştır.  Biyoloji Takımı Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Laboratuvarında  kamp yapmıştır. Biyoloji Olimpiyatlarında bize bu gururu yaşatan öğrencilerimizi ve hocamızı kutluyoruz.